Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2007 15:34 - Защо ни мързи да мислим?!
Автор: unfineshed Категория: Бизнес   
Прочетен: 1264 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 15.05.2007 22:35


    Повод за този пост е зачестилото използване на детски гласчета  в рекламите ширещи се из ефира. 
    Без да ви преразказвам рекламите или да обсъждам продуктите, искам да споделя с всички нещата, който ми направиха впечатление.
    Да кажем, че успех, при това истински, предизвика една реклама. След нея започнаха да струят реклами с детски гласчета, гласчета изричащи не рядко - абсурдни за детско съзнание и речник думи. И така за пореден път в типичен за нас българите стил, направихме баничарница до баничарницата защото видите ли на първата и вървяло?! За пореден път много хора доказаха, че освен да взимат много пари много ги мързи да работят и мислят. Това е  и причината те, да се захванат, като удавник за сламка за чуждата идея, надявайки се, тя да им помогне да се измъкнат от тинята на собствената им некомпетентност и липса на въображение! Нека споменем, че това не е единственият пример. Примери за кражби на реклама много - с лопата да ги ринеш! Отделно от това, че и първите в България, далеч не са първи в света (с други думи крадени идеи но от чужд пазар), но те поне са първи в родния пазар.
    Тъжно ми е да констатирам подобни факти, защото те са индикация на застоя, в който се намираме, на неспособността ни да използваме потенциала си, на всичко, което нямаме а ни се иска да имаме. Тук и закони няма да помогнат. Тук става дума за упоритост, трудолюбие и креативност - неща, който са на изчезване в нашето българско общество!


Тагове:   мислим,   мързи,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив