Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2007 14:15 - За културата и псевдо-културата
Автор: unfineshed Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2597 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 26.04.2007 15:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Не знам кой е човека, който измисли понятието чалга и кой тип музика е окачествил с това понятие, но струва ми се в тази категория влизат велики хитове, като „Лесли Каручка”, „Дърт Козел”, „Бял Мерцедес”, „Доко, Доко”, „Мъни, Мъни” и др. славни и незабравими песни. Появи се, обаче и ново течение, което се самоопредели, като поп-фолк. Много от тъй-наречените чалга певци донякъде притеснени от имиджа, който си създаваха, преминаха в новия стил. Демек станаха поп-фолк изпълнители.

С какво се отличава поп-фолка от чалгата? - питате вие.

Ами с липсата на идиотски и хипер просташки текст – това е най-отличителната черта на чалгата от поп-фолка.

И до тук нищо ново. Причината поради, която седя тук и изпускам мъдрости в пространството е „Тази сутрин" на БТВ и крайно неприятните тълкования на Никито Бареков и Драго Симеонов в присъствието на Ани Цолова и Нана.

Та Драго реши да прави съпоставка между музика и политическо положение в България. Чалга певци щели да пеят по концерти на партии, което показвало, колко несъстоятелни били посланията на партиите към народа. Тук бе направена следната съпоставка:

Жан Виденов - Куку Бенд (неопределено)

Царя демек Симеон - Графа (поп музика)

Днес – Азис и Ивана (според тях чалга без послания)

Била чалгата без послания!? Некви хора там се чудели за какво да пеят, пък обичали, пък се връщали - абе пълни идиоти били. Тук Бареков цитира друг съвременен мъдрец (Емил Кушлуков – от поп политиката) – „Като няма нови лица - слагат Гъзове” – Мъдро а?!

Мили водещи и участници, преди да се изказвате:

-         Изслушайте последните албуми на Азис и Ивана преди да ги обиждате (водещите не могат да кажат три песни на Азис – смеят се, но защо тогава коментират)!

-         Дефинирайте разлика между текстовете за любов на Графа и последните такива на Азис!

-         Кажете какво според вас е кънтри музика?!

-         Какво според вас е рап?!

-         Помислете за това, че Лили Иванова продължава да пее за любов и тъй нареченото без послание отиване и връщане?!

-         Ако 50% от хората (не знам точно какъв процент слушат поп-фолк) слушат поп фолк, вие се адресирате към тях, като гъзове в национален ефир?!

Аз лично имам тежко залитане по D’N’B, трудно слушам House. Графа и Азис не ги понасям. Това не значи, че ги мразя. Напротив – евалата. Пожелавам си да се доближа до вашия професионализъм. И стига! Признайте съществуването на поп-фолк културата и нейните почитатели. Те не са по никакъв начин по-тъпи по-малко мотивирани или по-малко обичащи България, още по-малко са гъзове. И специално към Ники Бареков, свали си носа за да не се спънеш!

Шапка свалям на всички успели с кадърността си хора. Сред тях всички споменати по-горе лица, включително водещите на тв предаването.  



Гласувай:
0



1. monologa - много правилно!
26.04.2007 15:13
хареса ми постът ти!
цитирай
2. viovioi - нямам нищо против гейовете и поп фолка,
26.04.2007 15:36
а само против Азис.Ако в добрата стара Англия Кралицата е удостоила Елтън Джон със званието Сър,то не е за таланта му ,а за благотворителността.А нашия гей парадира че взима по 5-6 х.лв на участие ,а и 5 лева няма да даде на някое сираче!
цитирай
3. unfineshed - Хммм
26.04.2007 15:57
Voi,
не мисля, че поста има нещо общо с това, което казваш, макар и да е вярно!
цитирай
4. nio - Не можах да разбера, какво общо имат ...
26.04.2007 17:59
Не можах да разбера,какво общо имат задниците с процента на слушаштите чалга.

Процента не прави манталитета.

Чалгата и Биг Брадър,както и галошите и цървулите са бизнес.Щом има търсене,има и предлагане.Така и трябва да бъде.

Ама не виждам как това може да ме накара де харесвам галошите или чалгата.
цитирай
Търсене

Архив