Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2007 12:28 - Самоубийството на образованието у нас
Автор: unfineshed Категория: Политика   
Прочетен: 1294 Коментари: 1 Гласове:
0



    Има ли образование в България?
    Фактически има! Има училища, има университети, има преподаватели, има ученици и студенти - следователно би трябвало да има и образование.
    Защо обаче нишката се къса? Защо на последните ми три работни места, хората не се интересуваха от специалността ми в университета или успеха ми.  Защо никой не попита изобщо завършил ли съм второто си висше образование?
    Аз знам защо! Защото тези хора познават системата на обучение! Запознати са с праисторическата база. Наясно са с посещаемостта на лекции и упражнения. Имат познати взели повече от два изпита за един ден в реномирани университети. И да те са наясно, че образованието ни е фиктивно.
    Проблемите са много! Няма дисциплина! Преподавателите се оплакват от ниско заплащане, ето даже днес учителите заплашват че щели да пишат пълен шест на учениците си в знак на протест?! Заповядайте ударете още един шамар на окаяната ни система, изкарайте поредния фиктивен випуск с фиктивни знания, с фиктивни умения да гради фиктивна държава!!!
    Ниското заплащане не трябва да е мотив, за когото и да е било, да не си върши работата, пред всеки от нас седи избор. Винаги можем да се преквалифицираме, та дори без преквалификация да си сменим работата, ако не сме доволни от условията, но да се пречи е абсурдно, още повече когато става дума за образование!
     Що се отнася до самите заплати безспорен факт е, че заплатите на учителите в България са ужасни. Поведението на учениците безобразно! Трябва да се намери изход от тази ситуация, за да са мотивирани преподавателите да си вършат работата, но не по този начин.
       


Тагове:   НАС,   образованието,


Гласувай:
0



1. radalia - Да!
21.06.2007 23:14
Заплатите са ниски! Заради това учителите вместо да мислят за повишаване на своята квалификация, отиват да работят и на друго място.
Поведението на учениците зависи от този, който стои пред тях.
цитирай
Търсене

Архив