Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2007 16:13 - Осемнадесет години преход стигат!
Автор: unfineshed Категория: Политика   
Прочетен: 2121 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 21.11.2007 17:06


В България било зле! Писнало ни било да чакаме. Стара песен на нов глас ще пеем:

Осемнадесет години преход стигат, стигат!
Времето е …

А де, чие е времето? Остана само сладък спомен желанието да се оправяме сами. Оказа се трудно, май даже физически невъзможно. Сега вече копнеем някой друг да ни оправи.

Така сме се омотали в сравняване с Румъния, преброяване на платени гласове, пресмятане на безработица и непрестанен хленч за всичко и за всички, че забравяме да работим, забравяме да се огледаме, забравяме да мислим, забравяме да изпипваме нещата дето вършим. Дори и лещата вече не готвим с желание.

Политиците са виновни!

 „Всички са боклуци!” – добре познат рефрен.

Да ала политиците ги избират избирателите!

А вие за кой гласувахте на последните няколко вота? Ами като за никой такова никакво ще си остане и ежедневието ви. Такива никакви ще са ви и управниците.

До кога с експерименти? До кога с политически партии, които се учат на наш гръб как се управлява? До кога все някой друг ще е виновен?

Не е намерил работа онзи, който не е потърсил.

Заплащането е ниско знам, но и покритието е слабо. Всеки трябва да заслужи преди да поиска да се вози в спален вагон. Е знам че ни бяха свикнали на друго.

Таим надежда, че ще дойде я някой принц я пожарникар да ни хване времето и да ни го завърти, с магическа пръчка ще ни нахрани, и в чудна кола ще ни постави…

    

П.П. Откъс от новинарска емисия след десет години:

- И така етническата партия получи над 70% от валидните бюлетини при избирателна активност 14%. Според социолозите това се дължи на факта, че последния свободно гласувал гражданин в България си тръгна вчера.    



Тагове:   преход,   осемнадесет,


Гласувай:
0



1. lubimetz13 - ...
22.11.2007 00:17
не искам така!
цитирай
2. liliahristova - Съгласна съм с теб и дори се учудвам -
22.11.2007 09:17
ти си млад, а точно сред твоите връстници процентът на негласувалите е най-голям. Също и сред по-малките. Ако повечето от тях се замислят над въпросите, които поставяш, може би твоята новинарска прогноза няма да се случи.
цитирай
Търсене

Архив