Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2007 11:21 - Всемогъщите маршрутки
Автор: unfineshed Категория: Регионални   
Прочетен: 4093 Коментари: 8 Гласове:
0

Последна промяна: 19.03.2007 13:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Няма, ама наистина няма по могъщи владетели на пътищата от маршрутките.
 Едва ли има жител на столицата, който да не е страдал пряко или косвено от въпросните превозни средства.На  кой не му са дали билет, кой се возил с единия крак на вън, кой е бил засичан като шофьор, кой като пешеходец е бил под угрозата да бъде смазан.
Да всички тези неща са се случвали на много от нас. Но аз искам да обърна внимание върху един друг техен брилянтен ход, а именно заобикалянето по малките улички, при задръстване по по големите. На пръв поглед това е приемливо дори разумно, но какво да каже милия човечец чакащ въпросното превозно място, на уговорените за това места, с точно приготвена сума от един лев и петдесет (благодаря Алекс) стотинки. Да той на него, който не подозира, че возилото в този момент му се изплъзва и той няма да може, както всяка сутрин да повиси на един крак с притиснато лице в стъклото, ще му се наложи да обяснява независимо на кого странната история с липсващата маршрутка.
Той е и човека който ползва тази услуга, с неговите пари се купуват нови коли, той помага на този бизнес да съществува и накрая и този път баш накрая този човек няма никакви права няма на кой да се оплаче, няма кой да го разбере, няма кой да му върне изгубените ползи.
Така ни научиха да живеем нямаме много голям избор.
Търпение и крепък дух това пожелавам на този човек.


Тагове:   маршрутки,


Гласувай:
0



1. alex4o - "един лев и двадесет стотинки"
19.03.2007 12:17
Има ли маршрутки за 1.20? хехх, май съм ги изпуснал тези от 1.20. 'Сички май са по 1.50. а да колкото за кривванията в малките улички, траа ти да се адаптираш:)хехе така че в часа на задръстванията си направи карта коя откъде минава и я причакй и хищно се мятай върху нечий стърчащ крак:)
цитирай
2. babs - A 14-ката дори не работи в неделя, ...
19.03.2007 13:07
A 14-ката дори не работи в неделя, защото
нямало работа"! Абе ненормална работа.

Хубав ден ;)
цитирай
3. unfineshed - Дам грешката за цената е моя
19.03.2007 13:35
Редактирам я веднага :) мерси
цитирай
4. zari - Ще констатираме по форумите
20.03.2007 08:54
и с това ще си останем, нали?
цитирай
5. анонимен - Човек е свободен когато няма какво да губи
20.03.2007 11:14
Не съм го казал аз а един доста по умен от мен човек. Не можем да излезем по улиците, както по времето на Виденов защото вече имаме какво да загубим. Ако спрем да се возим на маршрутки ще закъсняваме за работа и най-вероятно ще я загубим. И така за всичко всеки път всеки от нас го е страх защото има какво да губи. По времето на Виденов нямаше какво да губим и бяхме там, на барикадите, по улиците, играехме футбол на цариградско, там пак карахме и колела. Не казвам че е хубаво. Просто констатирам факт, от който не се гордея.
цитирай
6. анонимен - 5...
24.03.2007 11:41
...всичко е въпрос на гледна точка! винаги има какво да се губи, въпросът е в това, дали си готов да го загубиш; свободата ти сам да си я даваш, така че кажи, готов ли си да загубиш, в името на това да направиш избор и да си свободен в този си избор? Поздрави! *mopse*
цитирай
7. varg1 - всички умрели в моят град
22.04.2007 19:46
отиват в 14 квартал
цитирай
8. анонимен - анонимен
03.10.2007 17:29
Освен да слушаш сутрин в 8 чалга, да ти дими с цигарата и да слушаш съществените му разговори с другите му колеги кой къде е и на колко минути е тръгнал, имаш шанс да стигнеш почти цял и здрав до където си тръгнал. Ако поискаш билет, следващия път може и да те подмине ако те познае. За манталитета ще си говорим друг път. Ама, шофьори какво да ги правиш.
цитирай
Търсене

Архив