Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2007 00:43 - България, защо не?
Автор: unfineshed Категория: Регионални   
Прочетен: 1742 Коментари: 0 Гласове:
0



    В отговор на публицистичното предаване "БТВ репортерите", чието заглавие миналата седмица бе "Защо Румъния?",  искам да напиша и изхвърля от главата си някой мисли.
     Колко често ви се случва да оставите днешната работа за утре? Случва ли ви се да не изпипвате нещата, които правите?
    Виждали ли сте табели заведения - заведението (баничарница, пицария, аптека) ще е затворено поради ремонт до "цитирана дата"? Но на цитираната дата, върху същата прилежно напечатана на принтер бележка, този път с маркер, задраскана и променена дата - а това да ви напомня нещо? Без ярък спомен, без конкретни места тези образи са в съзнанието ни. Това което е странно в случая е, че ние сме част, неразделна част, от веригата на недобре и не навреме свършената работа.
    Продължим ли в този стил, ще гледаме "БТВ репортерите" - "Защо Албания?" и така докато и последния здраво мислещ млад човек, напусне държавата ни в посока запад или ако щете Румъния!
     Нека веднъж си го признаем може да се много велики, може да имаме велика история, може да сме по-добре от Африка, може да сме с най-високото IQ, но нещо ни липсва. Липсва ни да си седнем на задниците и да си вършим работата, всеки един от нас, докато веднъж завинаги докажем в днешни дни горните твърдения. Отмина времето на "О неразумни ...", дойде времето на - Стягайте се да покажем кои сме че май са позабравили!


Тагове:   българия,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив