Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2007 11:39 - Леко отклонение от транспорта, малко за компютрите
Автор: unfineshed Категория: Туризъм   
Прочетен: 2071 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 26.06.2007 16:24


Инсталирането на Виста може да предизвика много вълнения у всеки. Понякога положителни, понякога отрицателни. Разбира се, като всеки нов софтуерен продукт тепърва се очаква излязат всички допълнителни упдайти, упграйди, драйвери. Ако оставим на страна тези проблеми, който със сигурност ще бъдат разрешени в следващите шест месеца, Виста представлява един много симпатичен продукт.

Виста от една страна запазва досегашния потребителски интерфейс за операционна система. От друга страна, обаче Виста има много промени в менюта настройки и икони. Тези промени до голяма степен могат да влудят и най-заклетия фен на майкрософт защото се налага да променя компютърните си навици. За отделни езици с фонетични клавиатури, дори промяна на клавиши, например доброто старо V вече наистина е В. Има и един много симпатичен прозорец, който ви пита дали сте сигурни дали искате да направите дадена промяна в конфигурацията на ОС си, ако не знаете как да махнете този прозорец, можете да свършите с нервно разтройство в края на деня.

image

От администраторска гледна точка Виста работи по добре в мрежа. Разбира се и тук не се разминаваме с проблеми. Те могат да се наблюдават особено при връзки с динамично присвояване на адреси – в този случай е наложително изрично да се окажат днс сърверите в настройките на връзката. Разбира се проблемите с някой от драйверите могат да опънат нервите на администраторите, но те са като цяло разрешими.

От към хардуер може да се каже, че Виста има завишени изисквания, самия факт че е препоръчително системата да има 2 Гб  е красноречив, при наличие на по-малко количество памет Виста няма да пусне всичките си „екстри”. Тези изисквания ще принудят много потребители да си закупят нов хардуер. Очаква се също така майкрософт да оттегли ОЕМ версиите си за XP и да остави само ОЕМ версии за Виста ( демек няма да има евтини копия на XP при закупуване на нов компютър). Така че започвайте да пестите пари ако възнамерявате следващият ви компютър да е с Виста.

От към графика много малко забележки могат да бъдат направени, за сигурност е още рано да бъдат направени каквито и да е генерални изводи.  Много ефектна е комбинацията  лаптоп + Виста.

Като цяло моят съвет е: да изчакате до следващият упдайт и "service pack" преди да си инсталирате Виста. Ако пък искате вашата операционна система да ви предоставя по добро графично изживяване отидете до магазина и си купете памет видеокарта и Виста и се насладете на предимствата.





Тагове:   малко,   отклонение,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив