Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.11.2007 17:44 - Крилете на полета
Автор: unfineshed Категория: Забавление   
Прочетен: 3101 Коментари: 2 Гласове:
0



Сигурно сте наясно с факта, че най-сигурния начин за транспорт това е авиацията. Това на пръв поглед е учудващо особено за хора, които никога не са се интересували от авиация. За тези хора самолета си остава нещо огромно, в повечето случаи бяло, което се държи на магия във въздуха!

Тайната на самолетите се дължи в профила на крилата им. Той е такъв, че при набиране на определена скорост налягането под крилото става по-голямо от налягането над крилото. Това поражда  подемна сила, която издига самолетите във въздуха.

 За да се осигури безопасност на въздушното движение, самолетите се наблюдават зорко от замята с помощта на радарни системи за проследяване. Спазват се строги правила за движение във въздушните коридори, рядко се налагат промени в маршрутите, следят се метеорологичните условия.

Освен всичко това в сигурността на полетите се влагат огромни средства, както за поддръжката на самите въздухоплавателни средства, така и за организирането въздушния трафик. Също така се разработват компютърни модели на движението, за да се оптимизира неговата плътност и да се осигурят повече и по-безопасни полети!

Ето и един модел, който проследява полетите за 24 часа над САЩ:




Гласувай:
0



1. lambo - Напречния профил на крилата на самолетите ...
09.11.2007 15:41
е взет наготово от крилата на птиците ...
цитирай
2. unfineshed - @lambo
09.11.2007 16:18
човечеството още не е дорасло да краде технология на полет от птиците и насекомите включително и профила на крилете...
цитирай
Търсене

Архив