Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2007 22:40 - Вегетарианците - не ги разбирам!!!
Автор: unfineshed Категория: Забавление   
Прочетен: 8189 Коментари: 31 Гласове:
0

Последна промяна: 03.10.2007 23:16


В последно време вегетарианството освен природосъобразен начин на живот и хранене се превърна в мода, а вегетарианците в съвременните расисти в обществото. Може това мое твърдение да е малко крайно, но мисля, не е по-крайно от желанието на вегетарианците да налагат начина си на живот под път и над път!
Особено голяма удивителна слагам върху старанието на определена част от обществото да НАЛОЖИ на поколението си изкуството на "тревопоглъщането"! Не искам никой да ме разбира погрешно не оспорвам предимствата на вегетарианството оспорвам ожесточеното му налагане от страна на практикуващите го!
Няма да забравя един случай с един "специален" рожден ден, на който сервираха магданоз в неподозирани форми! И проблема не е в наличието на магданоза в непривичната за него форма на кюфтета, проблема бе в липсата на друга храна.... Примерно мазни кебапчета с лютеница и сирене!
Аз като един човек ползващ месото като храна, моля ви не-месоядни пощадете ме за което, никога не бих предложил  на гостите си само кебапчета (кебапчетата са нарочени за въпросния пост). В менюто ми особено на мои празник присъстват както печени зеленчуци така и мазни кебапчета. Всеки има достатъчно акъл да си направи избора... Но не, не е такъв случая с нашите приятели отричащи месото! Те ще жертват седмица от здравословния си живот, за да ви сготвят корен от боабаб, но никога няма да ви предложат месо, дори живота ви да зависи от това. Гледайки как агонизирате, ще ви разкриват тайните на лападо поглъщането.
Е това ми е неприятно!
Като всяко човешко същество не разбирам много работи! Не разбирам защо досега не са почукали на вратата ми всички жени, които познавам за да ми се обяснят в любов! Не разбирам как може да има привърженици на цска! Не разбирам защо има места като Африка (там хората са вегетарианци по принуда)! Не разбирам защо му е на някой да прави от "Бягство от затвора" повече от един максимум два сезона! Не разбирам защо хората не ме разбират! Но в сравнение с расизма на вегетарианците горните неща ги разбирам!
Не мога да намеря по-силни думи да изразя недоумението си от горния абзац!
Ако един ден стигна до извода, че е по-добре да ям сливи до края на живота си това е добре! Но ако се опитам да убедя някой от вас да го прави моля пратете някой да ме набие! Гласувай:
0Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Едно научно доказано мнение по въпроса
04.10.2007 01:14
Ако си направиш труда да прочетеш тази статия:
http://mihaelina.com/blog/?p=5 докрай, ще разбереш, че нито кокошката, нито яйцето са първи, а вегетарианеца.
цитирай
2. viovioi - нека пасат щом им харесва..
04.10.2007 09:41
не само че е нездравословно, дори е много вредно за организма вегитарянството. Това е едно изкуствено наложено лишение, което води до нервни и психически разстройства. Повечето вегитарянци са психари и комплексари. Вида им след известен период става бледен, очите им хлътват и получават лош дъх. Слабеят физически а оттам и намалява достъпа на кислород до мозъка. Получават амнезия.Забравят кои са и почват да се мислят за дърво. :)))))

пс.това са мои изследвания и заключения.
цитирай
3. unfineshed - @ voi
04.10.2007 10:02
Доста рязко :), но разбирам тона и иронията ти дано и другите я разберат :)
цитирай
4. norman - аз пък мислим
04.10.2007 11:17
че тия които ядат много месо външно често наподобяват прасета, манталитета им е свински, обноските и светогледа също. Но за да е пълноценнна картината триебва да има такива миризливи свине, които още преди да се гътнат ъв гроба миришат на леш, а не на зеленина и свежест.
Ние с майка сме лакто вегетарианци от години и не се смятаме за ниещо по-елитарно от тези, които ядат меса, не сме високомерни, но често се държиме на разстояние, защото ядящите месо, миришат непоносимо тежко и подтискащо...те самите не могат да го усетят както прасето ъв кочината - ака и яде ъв една и съща копанка...та затова го казвам, да го знаят. И след всиеко кебапче, триебва да се къпят, защото смрадта им излиза през циелата кожа и ме нокаутира от раз.
цитирай
5. unfineshed - @norman
04.10.2007 12:32
Е точно това имах предвид!
За точно тези изказвания говоря!
Радвам се, че voi те провокира!
:)
цитирай
6. viovioi - сега е на етап мозъчно затъмнение.... norman
04.10.2007 12:46
но все още за него има надежда, защото е млад. Кой казва че сте високомерни? Виж само високо-меря..а вегеттариянец - само вегетира.Е това живот ли е бе човече? Това е агония, мъчение за душата и тялото. Стига! Викни си един тас-кебаб и почвай от днеска да натискаш на мръвчици:))))
цитирай
7. norman - амам,
04.10.2007 12:53
аз не оспорвам, че има фанатизирани и снобарско суетни вегетарианци, а че смрадливите хора, които ядат месо и си слагат евтини дезодоранти или парфюми за да убият миризмата на погълната мъртва плът са също непоносими, когато не се изкъпят. Обяснявам, че ти като един месоядец, не можеш да се помиришеш, защото сетивата ти са ампутирани за вонята.
А пък това, че възприемаш коментарите ъв темата ти като провокация още повече показва вредата от кебапчетата и саламите - теснота, теснота на мирогледа хи-хи
цитирай
8. norman - vioviov
04.10.2007 13:01
амам, вие сте тези които страдате за месо и все не ви стига...ние не проявяваме с майка насилие над " човешката" си природата, насилие е да го ядеме и пониекога да общуваме с вонящи свинки и свинчоци.
Така че триебва да има и такива като вас и тука триебва да кажем една шлагерна поговорка -
Това което е позволено на Зевс, не е позволено на вола...и това което е полезно на вола, е вредно за Зевс, хи-хи
цитирай
9. viovioi - normane това е грубо..
04.10.2007 13:02
бе ти знаеш ли аз преди време в какво те заподозрях? Че си онзи мой приятел-поет? Сега пак имам това усещане.Направо незнам как, но аз рядко бъркам да знаеш.Айде карай, как и да е да не задълбочаваме конфликта. Всеки има право да избира сам за себе си какво ще яде.
цитирай
10. norman - аз стихове не пишем
04.10.2007 13:07
тука съм по препоръка на доктора ми.
Може да е грубо но е истинско...съжалявам, сега какво, за да съм по-изтънчен триебва да ядем наденици и да си грухтим ъв кочинката ли :-)
Извинявайте амам, филантропията ми не се простира чак до там, че да казвам, че месото е нещо вкусно и полезно.
цитирай
11. viovioi - за финал още нещо
04.10.2007 13:17
незнаеш смисъла на думата филантроп и я използваш неуместно!!
цитирай
12. norman - хи-хи
04.10.2007 13:26
Едностранчивото ти възприемане на думата филантропия, още веднъж онагледява интелектуалната теснота и вредата от месото :-)
И какво стана, свърши ли се темата за месоядните и тревоядните или ще почвате темата- емблема на безпомощност - за правописа, хи хи
цитирай
13. viovioi - DOBRE,
04.10.2007 13:52
NO TI SI TOZI DETO SE SUMNJAVAM!!!!
цитирай
14. unfineshed - @norm (със снисхождение)
04.10.2007 14:41
Пропуснал съм, но наваксвам!
Ако не си прочел, а ти явно не си, аз не обвинявам хората за това, че са избрали тревата! Аз ги обвинявам за това, че са агресивни расисти! Използваш думата кочина и смрад без да си съвсем на ясно с тези понятия и със собствената си миризма!
Въпрос - Фекалиите ти, след като ядеш трева миришат ли на Рози, че се осмеляваш да обвиняваш прасетата?
Ти norm (със снисхождение) си доказателството за горната ми теза, voi само те провокира! Повярвай расизма не е похвален за никой!
цитирай
15. norman - автора :-)
04.10.2007 14:57
фекалиите ми не мирише на рози, но лошото е, че ти като ядеш месо миришеш на акано докато вървиш сред хората по улиците :-)
Ето това се опитвам да ти обясним, че сензорите ти са толкова огов*ени от месото, че не си даваш сметка как се експонираш ъв пространство чисто от кебапчета и прасешка смрад. И не е расизъм, а проява на нечовешка толерантност, че не са ти го казали досега. Добрие, че отоври тая тема, за да го чуеш от непознат, защото близките ти немесоядни са те пощадили и са ти го спестили...а ти ги наричаш расисти. Ох, каква теснота на мирогледа, ето това вече се нарича ПРОВОКАЦИЯ от ежедневната консумация на месо, тц, тц !
хи-хи
цитирай
16. unfineshed - @norm (със снисхождение)
04.10.2007 15:00
нека силата ти помага и да бъде с теб
цитирай
17. norman - благодарим,
04.10.2007 15:05
да ти се връща и пак заповядай ...ще се постараем винаги да съм на разположение :-)
цитирай
18. ianiv - радвам се, че не съм чела този постинг навреме..
05.10.2007 08:50
norman, как са пропуснали да те нарекат идиот?
... странно. толкова тъпи изказвания би трябвало да са ги накарали да си го помислят.
изобщо, ИЗОБЩО не мислех да се заяждам с теб. Три години бях вегетарианка. Не ядях само месо и яйца. Спрях поради някакво мое усещане, че ако хапна още малко месо и ще се пръсна. та, три години след това, един ден ми се дояде месо и отново започнах.
но, unfineshed, имаш право. тревопасните хич не обичат да са толерантни... помня как вкъщи се готвеше, съобразено с мен. ужас...
norman, как ти хрумна това, че месоядните смърдят на лайна? хора, няма нищо такова. аз имам най-силното обоняние на света и докато не ядях месо, някой ми е миришел на лайна, само ако е имало защо да мирише на това. независимо дали е тревопасно или месоядно.
мерси за изслушването.
цитирай
19. unfineshed - Изтрих последния коментар на norman
05.10.2007 09:59
и пак ще го направя ако се наложи
нулева толерантност към расизма
писна от тъпи обиди
цитирай
20. ianiv - е много хубаво...
05.10.2007 11:32
бил е за мен и не съм го видяла...
жалко...
интересно би ми било колко още мъдрости може да измисли...
дали не можеш да пресъздадеш малко?
:)))
цитирай
21. ianiv - аз намерих!
05.10.2007 11:46
:)))
цитирай
22. unfineshed - Няма смисъл от пресъздаване
05.10.2007 11:49
Нищо ново :)
цитирай
23. анонимен - Абе!
05.10.2007 12:01
Тоя норман нормал ли е?
Аз ще скокна да го погледна!
цитирай
24. soho - Интересне спор. Това ми напомня за ...
05.10.2007 14:34
Интересне спор. Това ми напомня за случая непушачи (по скоро бивши пушачи) - пушачи. Т.к. незнамв някой да се е родил вегетарянец. Или му е наложено по ред причини, или просто не му се яде месо, пак по ред причини. Това, което ме дразни е, че бившите пушачи извднъж забравят какво е било докато са пушили и изведнъж стават много нахъсани срещу цигарите, пушачите вече не са хора за тях, поставят някви тъпи ограничения и се тюхкат как никой не ги разбира.

Пп. Уточнение - става дума само за бившите пушачи, а не за хората, които никога не са пушили (те така или иначе са примирени и се съобразяват).
цитирай
25. unfineshed - @soho
05.10.2007 15:00
точно така даже мислех да го включа в поста като факт, но реших да оставя честа само на вегетарианците :)
цитирай
26. gretelhen - @24, не съвсем по темата,
05.10.2007 19:31
но пушачите наистина не са хора. хм, и не знам някой да се е родил пушач (никой не се бил родил вегетарИАнец, ха). всъщност сгреших, тия пушачите, по-конкретно пушачките, вече си раждат готови малки пушачета, ужас ((((....
цитирай
27. soho - гретелхен
05.10.2007 19:34
Благодаря за поправката - знам как се пише :)))) Ако не си чела правилно коментара ми си е за твоя сметка. Никъде не споменавам за родени пушачи. А искам пример за родени вегетарианци, защотот аз такива не знам. В хората е заложено да ядат месо.

А ти кога спря цигарите?
цитирай
28. gretelhen - soho
05.10.2007 19:59
пиша правилно, но често се ужасявам като чета претенциозни "четива", пък, меко казано, малограмотни. иначе се опитвам да чета "правилно", ако ме разбираш.
някога (имам предвид много отдавна) хората не са били месоядни. и вегетарианци не са били дори:-))

с цигарите не съм била на ти;-))
цитирай
29. soho - Знам какво е, защото и аз държа доста ...
05.10.2007 20:14
Знам какво е, защото и аз държа доста на правописа (въпреки, че тук се издъних). Просто сравних двете ситуации. Аз нямам нищо против както вегетарианците, месоядните така и пушачи и непушачи. Просто ме дразни парадирането на някои от тях. Всеки има право да прави каквото си иска и най-вече да уважава избора на другите.
цитирай
30. gretelhen - съгласна съм,
05.10.2007 21:10
само да добавя към "да прави каквото си иска" без много да пречи на околните ;-))
цитирай
31. анонимен - ПРАВИ СТЕ ПУШАЧИТЕ СА УЖАСНО НЕЩО, ...
02.08.2010 15:41
ПРАВИ СТЕ ПУШАЧИТЕ СА УЖАСНО НЕЩО ,ПУШАТ ТИ В ЛИЦЕТО А КАТО ИМ ГО КАЖЕШ ТИ КАЗВАТ ДА СЕ МАХНИШ ОТ ТЯХ- ТА НАЛИ ТЕ МЕ ТРОВЯТ ЗАЩО ДА СЕ МАХАМ АЗ; АЗ СЪМ БИВШ-ПУШАЧ И НЯМА ПО ЛОШО НЕЩО ОТ ТОВА НЯКОЙ ДА ТИ ДИША В ЛЕЦЕТО.А ЗА ТОВА ЧЕ СЪМ ПУШИЛ ТА НАЛИ ЧОВЕК Е ЕВОЛЮ.А ВИЕ КОГА
цитирай
Търсене

Архив